Skrivarkurs

Workshop i kreativt skrivande


Skriv i Strindbergs hem efter stängning.
Workshopen leds av Katharina Lind, skrivarpedagog.

Tid: Datum ännu inte fastställt. Vi avvaktar omständigheterna kring covid 19.

Skrivarworkshop i Strindbergs hem efter stängning

”Så blev det äntligen julafton, och då trodde man det skulle bli julfrid. Nej bevars! Det började tidigt på morgonen.”

SÖNDAG DEN 6 DECEMBER 2020 – Inställd pga covid-19! Ny workshop våren 2021.

I denna workshop för kreativt skrivande låter vi fantasin och lusten styra vårt skrivande. Temat är jul. Vi undersöker hur Strindberg skildrar jul och julfirande i sina texter samt hur han själv firade jul. Vi arbetar i den inspirerande författarmiljön i Strindbergs sista hem på Drottninggatan 85 för att skapa egna texter. Deltagarna kommer att få den unika chansen att skriva i Strindbergs alla rum i lägenheten efter stängning. Workshopen leds av skrivarpedagog tillika Strindbergssällskapets styrelseledamot Katharina Lind och Strindbergmuseets intendent Camilla Larsson. Inga förkunskaper krävs.

Tid: Söndag 6 december kl. 15.00 – 18.00 på Strindbergsmuseet.
Pris: 450 kr.
Anmälan till media@auguststrindberg.se

Skrivarworkshop i Strindbergs hem efter stängning

Låt dig inspireras av en unik författarmiljö i Strindbergs sista hem på Drottninggatan 85.
I denna workshop för kreativt skrivande låter vi fantasin och lusten styra vårt skapande. Med kortövningar och flödesskrivning hitta vi idéer till skrivandet. Övningarna tar avstamp i Strindbergstexter samt i den fantastiska sekelskiftesmiljö som vi befinner oss i. Vi skapar karaktärer, dialoger, miljöbeskrivning och sinnesstämningar.

Upplägg: Vi startar workshopen i Röda rummet, Strindbergsmuseets föreläsningssal, med en introduktion av museet med intendent Camilla Larsson. Därefter ges några igångsättande skrivarövningar. Efter fikapausen förflyttar vi oss till Strindbergs hem. Deltagarna delas upp om  2-3 personer som alternera mellan Strindbergs sovrum, arbetsrum, vardagsrum och tambur för fortsatt skrivande. 

Gruppen består av max tio deltagare.  Inga förkunskaper behövs, här finns inga skrivregler utan allt är tillåtet. Workshopen leds av Katharina Lind, utbildad skrivarpedagog och tidigare teaterproducent vid Strindbergs Intima teater.

Datum: Söndag 4 oktober 2020 kl. 15.00-18.00
Pris: 450 kr. Anmäl dig på media@auguststrindberg.se

Vad tyckte deltagarna:
En fantastisk skrivarworkshop där Strindbergs vintermörka bostad spelade en viktig roll för helheten. Att få sitta i hans bostad och skriva och emellanåt få skrivarövningar på små lappar fungerade som inspiration och hjälp och som en spännande utmaning. Uppskattade att det var analogt utan datorer.” Maria Lagerkvist Lehto