Skrivarkurs

Hösten 2022

Skrivarworkshop hemma hos Strindberg efter stängning!

Jul hos Strindberg
Söndag 4 december 2022 kl. 15.00-18.00

Vi arbetar i den inspirerande författarmiljön i Strindbergs sista hem på Drottninggatan 85 för att skapa egna texter. Deltagarna kommer att få den unika chansen att skriva i Strindbergs alla rum i lägenheten efter stängning. Temat är jul.

Workshopen leds av skrivarpedagog Katharina Lind och intendent Camilla Larsson. 

Plats: Strindbergsmuseet, Drottninggatan 85.
Pris: 500 kronor.
Boka på info@strindbergsmuseet.se


Våren 2022
Skrivarworkshop i Strindbergs hem efter stängning

Skriv ditt liv
Söndag 13 februari 2022 kl. 15:00-18:00
Funderar du på att skriva din historia? Kanske rent av en släkthistoria? Eller vill du bara skriva för din egen skull? I denna workshop prövar vi att skriva biografiska texter utifrån våra minnen, tankar och känslor. Vi tar inspiration av Strindbergs liv och texter. Strindberg grävde djupt i sig själv när han skrev Tjänstekvinnans son och En dåres försvarstal. Det har också skrivits mycket om Strindberg, bland annat har dottern Karin Smirnoff skildrat föräldrarnas skilsmässa i Så var det i verkligheten.

I denna workshop i kreativt skrivande arbetar i den inspirerande författarmiljön i Strindbergs sista hem på Drottninggatan 85 för att skapa egna texter. Deltagarna kommer att få den unika chansen att skriva i Strindbergs alla rum i lägenheten efter stängning.

Workshopen leds av skrivarpedagog tillika Strindbergssällskapets styrelseledamot Katharina Lind och Strindbergsmuseets intendent Camilla Larsson.
Inga förkunskaper krävs.

Tid: Söndag 13 februari 2022 kl. 15:00-18:00.
Plats: Strindbergsmuseet, Drottninggatan 85.
Pris: 500 kr.
Anmälan till info@strindbergsmuseet.se

Skrivarworkshop i Strindbergs hem efter stängning 2021

Skriv ditt liv
Söndag 31 oktober 2021 kl 15.00-18.00

Funderar du på att skriva din historia. Kanske rent av en släkthistoria. Eller vill du bara skriva för din egen skull.

I denna workshop prövar vi att skriva biografiska texter utifrån våra minnen, tankar och känslor. Vi tar inspiration av Strindbergs liv och texter. Strindberg grävde djupt i sig själv när han skrev Tjänstekvinnans son och En Dåres försvarstal. Det har också skrivits mycket om Strindberg, bland annat har dottern Karin Smirnoff skildrat föräldrarnas skilsmässa i Så var det i verkligheten: Bakgrunden till Strindbergs brevväxling med barnen i första giftet Skilsmässoåren 1891-92.

Vi arbetar i den inspirerande författarmiljön i Strindbergs sista hem på Drottninggatan 85 för att skapa egna texter. Deltagarna kommer att få den unika chansen att skriva i Strindbergs alla rum i lägenheten efter stängning.

Workshopen leds av skrivarpedagog tillika Strindbergssällskapets styrelseledamot Katharina Lind och Strindbergmuseets intendent Camilla Larsson. Inga förkunskaper krävs.

Plats: Strindbergsmuseet, Drottninggatan 85.
Pris 450 kr.
Anmälan till media@auguststrindberg.se


Jul hos strindberg
Söndag 5 december kl. 15.00 – 18.00
I denna workshop för kreativt skrivande låter vi fantasin och lusten styra vårt skrivande. Temat är jul. Vi undersöker hur Strindberg skildrar jul och julfirande i sina texter samt hur han själv firade jul. Vi arbetar i den inspirerande författarmiljön i Strindbergs sista hem på Drottninggatan 85 för att skapa egna texter. Deltagarna kommer att få den unika chansen att skriva i Strindbergs alla rum i lägenheten efter stängning. Workshopen leds av skrivarpedagog tillika Strindbergssällskapets styrelseledamot Katharina Lind och Strindbergmuseets intendent Camilla Larsson. Inga förkunskaper krävs.

Tid: Söndag 6 december kl. 15.00 – 18.00 på Strindbergsmuseet.
Pris: 450 kr.
Anmälan till media@auguststrindberg.se

Skrivarworkshop i Strindbergs hem efter stängning 2020

Workshop i kreativt skrivande

Låt dig inspireras av en unik författarmiljö i Strindbergs sista hem på Drottninggatan 85.
I denna workshop för kreativt skrivande låter vi fantasin och lusten styra vårt skapande. Med kortövningar och flödesskrivning hitta vi idéer till skrivandet. Övningarna tar avstamp i Strindbergstexter samt i den fantastiska sekelskiftesmiljö som vi befinner oss i. Vi skapar karaktärer, dialoger, miljöbeskrivning och sinnesstämningar.

Upplägg: Vi startar workshopen i Röda rummet, Strindbergsmuseets föreläsningssal, med en introduktion av museet med intendent Camilla Larsson. Därefter ges några igångsättande skrivarövningar. Efter fikapausen förflyttar vi oss till Strindbergs hem. Deltagarna delas upp om  2-3 personer som alternera mellan Strindbergs sovrum, arbetsrum, vardagsrum och tambur för fortsatt skrivande. 

Gruppen består av max tio deltagare.  Inga förkunskaper behövs, här finns inga skrivregler utan allt är tillåtet. Workshopen leds av Katharina Lind, utbildad skrivarpedagog och tidigare teaterproducent vid Strindbergs Intima teater.

Datum: Söndag 4 oktober 2020 kl. 15.00-18.00
Pris: 450 kr. Anmäl dig på media@auguststrindberg.se

Vad tyckte deltagarna:
En fantastisk skrivarworkshop där Strindbergs vintermörka bostad spelade en viktig roll för helheten. Att få sitta i hans bostad och skriva och emellanåt få skrivarövningar på små lappar fungerade som inspiration och hjälp och som en spännande utmaning. Uppskattade att det var analogt utan datorer.” Maria Lagerkvist Lehto