Bokcirkel

I vår fortsätter Strindbergssällskapet i samarbete med Strindbergsmuseet den bokcirkel som startade i höstas. Vi läser några texter av Strindberg och talar om dem utifrån nutida, personliga utgångspunkter

PELIKANEN och SPÖKSONATEN är familjedramer där det finns en hel del skelett i garderoberna. De handlar också om att lura folk på näring, att ta makten över köket. Är det lika upprörande för oss idag?
Tid: söndag 23 februari kl. 13-15

TJÄNSTEKVINNANS SON är ett slags självbiografi, där Strindberg använder sitt första namn, Johan, för huvudpersonen. Är det synd om Johan? Kan vi hitta motiv här som återkommer i hans övriga verk?
Tid: söndag 15 mars kl. 13-15

I DET NYA RIKET lämnar Strindberg familjeskildringen och kampen mellan könen för att göra en attack på hela samhället. Finns här sådant vi kan känna igen också idag?
Tid: 29 mars kl. 13-15 INSTÄLLT pga coronapandemin!

Plats. Strindbergsmuseet, Drottninggatan 85
Pris: 90 kr. ordinarie, 70 kr. för medlemmar i Strindbergssällskapet
Anmälan: info@strindbergsmuseet.se

Studieledare är Sara Granath, styrelseledamot i Strindbergssällskapet. Sara har under 25 års tid varit teaterkritiker i Svenska Dagbladet. Hon har också arbetat som skådespelare och regissör i en fri teatergrupp samt som lärare, senast vid Södertorns högskola och Göteborgs universitet.